söndag 23 januari 2011

Söndagsleda

Söndag idag och ledan sätter in. Satte en bulldeg på jäsning nyss, då har jag lite att pyssla med under förmiddagen i alla fall. Det är gott att ha i frysen om man skulle få gäster nån gång. Fattar fortfarande inte vart min baklust har kommit ifrån, men jag tänker att det är bäst att smida medans järnet är varmt. Man vet inte hur länge det varar.

Jessica blev av med sitt tangentbord i morse. Micke bad henne snällt att gå ut med Zorro men det vägrade hon. Hon blev väldigt otrevlig och skrek och gapade, så typiskt tonårstrots. Vi har ju varnat henne tidigare att tangentbordet är det som ryker härnäst om hon inte hjälper till hemma och då måste man ju visa att man menar vad man säger. Det är dax för henne att lära sig effekterna av handling och konsekvens. Hon måste lära sig att ingenting är gratis och att man måste förtjäna fördelar i livet. Det kommer inte av sig själv genom att sitta på rumpan och glo på en dataskärm dagarna i ända. Nu får det vara nog!!

Isac är ju ett annat problem just nu. Han har fått den dumma ovanan att när han vaknar så tar han av sig byxor och blöjor och är man inte snabb nog så händer det olyckor i sängen. Vad gör man? Försöker fundera ut om det finns byxor i hans storlek som är så pass krångliga att få av sig att han inte klarar det själv. Det blir väldigt mycket tvätt just nu kan jag säga, som om jag inte har nog av det ändå. Dessutom blir ju hans madrass totalförstörd. Får fundera vidare på någon lösning på det.

Dax att sätta fart att baka ut bulldegen nu. På återseende!

Liebe

3 kommentarer:

  1. Kan han knyta upp byxor då? Mjukisbyxor brukar ju ofta komma med knyt i midjan?

    Vad sa Jessica när tangentbordet försvann då?

    SvaraRadera
  2. Ja, det är bra att ni visar att ni menar allvar när det kommer till Jessica. Stå på er! Då inser hon säkert snart värdet av att hjälpas åt.

    Ja, jag tänkte också på mjukisbyxor med snöre. Om du köper lite för stora kan du ju sätta dem bak-och-fram så att knytet kommer i ryggen. Och om det är för varmt med långa går de ju att klippa av.

    SvaraRadera
  3. Om inte annat går det väl att sno en dubbelknut på. Lite bökigt att få upp. Men Isac får nog med all säkerhet inte upp dom än på ett tag. ;)

    SvaraRadera