måndag 26 januari 2009

Nystart av akvarium

Igår var Anna-Karin och jag en sväng till Djurmagazinet i Västerås. De hade ett bra pris på ett 102-liters akvarium, 500 kr billigare än normalpriset. Så på kvällen startade jag upp det och det blev riktigt fint. Det är ett sånt akvarium med välvd framruta, mycket tjusigt. I karet går ett gäng Sorgmanteltetror, Kardinaltetror och några Pansarmalar, plus en ensam stackars Citrontetra. Jag måste få tag på några kompisar till den, tetror gillar som bekant inte att vara ensamma eftersom de är stimfiskar.

Scalarerna har för övrigt fått en ny kull yngel, så nu har de TVÅ kullar med yngel samtidigt i sitt lekakvarium. Visserligen brukar lekande Scalarer lägga nya rom undertiden som de har små yngel. Det vanliga är ju att de tidigare ynglen äter upp romen, men inte den här gången tydligen. Gissar på att det nu finns ca 300-400 små bäbisar där. Pust! Måste verkligen försöka bli av med lite fisk.

Isac mår fortfarande bra efter pärsen på BVC, hoppas verkligen han inte blir sjuk av sprutan han INTE skulle haft men fick ändå. Han är i full färd med att försöka greppa om saker nu. Och att ligga är inte så kul längre. Sitta upp ska man göra, men ännu hellre stå i nåns knä och skutta. Den lilla raringen! Han är för det mesta glad och go', och sover som en klubbad sten.

Nu är det dax att fixa lite mat. Kalops står på menyn idag. Mums!

Kramar
//Mari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar