tisdag 30 december 2008

Yngel och ännu mer yngel


Jaha, så var det dax igen då. Scalarerna har lagt och kläckt en ny omgång rom. Det ser ut att var så där ett par hundra stycken. Vad gör man? Jag har ju inte blivit av med förra kullen ännu, ska man sätta ut annons kanske. Visst, det är jättekul att de leker, det är ju ett bevis för att man gett dem det de behöver och att de trivs. Men vart gör man av all avkomma? Det är ca 3,5 dygn sedan rommen lades på ett blad, idag har föräldrarna flyttat alla bebisar till ett annat blad och man ser ynglenas små "svansar" fladdra. Under den närmaste veckan kommer föräldrarna att flytta runt hela kullen till olika blad tills de är frisimmande, sedan kommer de att "valla" runt ynglen i akvariet till de bästa matställena. Och om något eller några av ynglen skulle våga sig på att "rymma" från kullen så simmar föräldrarna genast efter och tar dem i munnen för att sedan spotta tillbaka dem till gruppen. Mycket fascinerande att titta på.

En liten filmsnutt på förra kullen scalareyngel. Föräldrarna är strängt upptagna av att försvara och hålla ihop gruppen.
----------------------------------------------------------------------------------

Ja ja, nog om detta. Förkylningarna här börjar så sakteliga att klinga av. Skönt, för det har varit riktigt jobbigt. Jag har fortfarande lite svårt att sova på nätterna pga hostan, men bättre är det än för nån vecka sedan. Isac är fortfarande snörvlig och lite hostig, men han har klarat det bra för att vara så liten. Han sover fortfarande gott om nätterna, det är skönt.

Nu är det kaffedax.

Gott Nytt År!

Kram!

3 kommentarer:

  1. Vilken fin sida du har! :-) Kul med lite fler söta små yngel.

    SvaraRadera
  2. Nämen, här var de nytt utseende! Fint! Ja, dina fiskar är bra duktiga. Mina småfirrar lever också än.

    Nea ville inte sova förrän vid 1 i natt. Stackars sjukling... Snuvan och småhostan stör väl. Aja, hon kommer väl ur det hela.

    Sakna dig mor min!
    Puss

    SvaraRadera
  3. Mari,du kan snart börja sälja firrar ;) Dem måste trivas kanon i ditt akvarium ju!

    Nu har jag handlat taco-grejjer och raketer!

    Frågade han i kiosken vilka som INTE låter allt för mycket,så jag valde dem lite mer anonyma *garv*.
    Om raketer nu kan vara anonyma.haha.

    Vi är friska iaf,så vi kommer...men jag ringer dig imorgon ons. iaf och bestämmer en tid o så!

    Hörs imorgon!
    kramis//Paulina

    SvaraRadera